BarcC Logo

Innoveren

De praktijk van vernieuwen

Duizenden boeken beschrijven de kunst van het innoveren. Ze geven veel inzicht en zijn zeker het lezen waard. Vaak met pakkende theorieën en anekdotes over Apple, Google of Microsoft.

Maar hoe werkt innovatie in uw praktijk? We associëren het al snel met creativiteit, out of the box denken en een open mindset. Dat is zeker een goed begin, maar helaas niet voldoende. Zeker als we kijken naar de ervaringscijfers rondom innovatie. Hieruit blijkt dat er gemiddeld zo’n 100 goede ideeën nodig zijn om tot één levensvatbaar nieuw concept te komen. En… slechts 70% daarvan slaagt bij het vermarkten.

Waar het bij innovatie dan ook om draait, is je kansen op succes vergroten. Gek genoeg lukt dat alleen als je de creatieve chaos ondersteunt met een vastomlijnde aanpak, die een systematische basis biedt om tot concrete vernieuwingen te komen.

BarcC heeft de kunst van het innoveren daarom samengevat in een praktijkgerichte aanpak. Hiermee zit uw organisatie binnen no time op het juiste spoor en bent u klaar om het eigen innovatief vermogen verder te ontwikkelen. We nemen uw team mee langs een aantal vaste innovatiestappen … en leren hen de principes en rules & tools die bij iedere stap horen. Dat doen we aan de hand van korte oefeningen en live cases, zodat het ook echt beklijft.

Eendaagse workshop: leren innoveren

Wilt u samen met uw team binnen één dag leren innoveren? Speciaal hiervoor heeft BarcC een eendaagse workshop ontwikkeld. In hoog tempo en met veel energie en afwisseling, nemen we u mee op een ontdekkingstocht langs uw innovatiepraktijk. De sessie staat garant voor praktische inzichten en tools waar u morgen al mee aan de slag kunt, zodat innovatie niet langer een buzzwoord is.

Wat is de opbrengst van de dag?

  • Een duidelijk omlijnde innovatieaanpak. Inzicht in hoe innovatie het beste vormgegeven kan worden binnen je eigen organisatie. Van eerste idee tot het vermarkten van je concept.
  • Praktische manieren om snel tot goede ideeën te komen. Hoe word je creatief?
  • Wat zijn remmers en versnellers in het innovatieproces. En hoe ga je daarmee om?
  • Teamdynamiek: Hoe geven we innovatie nieuwe energie en krijgen we er als team zin in?
  • Concrete uitkomsten waar je morgen als innovatieteam mee aan de slag kunt!
  • Alle tips, rules & tools snedig op een rij, zodat het niet vergeten wordt.

Meer weten? Bel ons. Of laat een bericht achter. We vertellen je graag meer.

072 743 71 92 maakkennis@barcc.nl